Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък законопроекта на сенатора републиканец Тед Круз

...
Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък законопроекта на сенатора републиканец Тед Круз
Коментари Харесай

US Сенатът отхвърли налагането на санкции на Северен поток 2

Демократите в Сената отхвърлиха в четвъртък законопроекта на сенатора републиканец Тед Круз за повторно налагане на наказания против проекта  " Северен поток 2 ", заяви " Ройтерс ".

Гласуването приключи с 55 гласа " за " против 43 гласа " срещу "  на законопроекта, който се нуждаеше от 60 гласа, за да бъде признат.

Сенатор Робърт Менендес завоюва поддръжката на доста от своите сътрудници демократи, в това число президента Джо Байдън, за различен законопроект, който той показа в сряда. Това ще наложи необятни наказания на висши съветски държавни и военни чиновници и банкови институции, в случай че Москва се включи във военни дейности против Украйна. Прочетете още

Круз сподели преди гласуването, че в случай че законопроектът му не бъде признат, " Украйна рискува да бъде изтрита от картата изцяло ".

Припомняме, че немският министър на защитата предизвести да не се употребява противоречивият газопровод " Северен поток 2 " като разменна монета в опит да се позволи спорът сред Украйна и Русия, като го назова " откъслечен ", осведоми " Франс прес ".

Газопроводът " не би трябвало да бъде въвличан в този спор ", настоя министърката на защитата Кристин Ламбрехт пред локално радио, добавяйки, че разногласието можел да бъде позволен единствено " посредством договаряния ".

" Северен поток 2 " би трябвало да удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно най-голямата стопанска система в Европейски Съюз е нужен да ѝ помогне в преходния интервал след изоставянето на въглищата и нуклеарната сила.

Но планът на стойност 10 милиарда евро в продължение на години беше преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Той беше приключен през септември, само че немският енергиен регулатор BNetzA съобщи, че процесът на утвърждение на газопровода евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР